Šie blyneliai labai gardūs ir kepami visiškai be riebalų. Kadangi kepame visiškai be aliejaus, jie tolygiai įgauna auksinį atspalvį.
Kiaušinius mikseriu suplakti su cukrumi, kol masė pasidarys kaip kremas su putele. Tuomet pilti pieną ir vėl viską išplakti. Galiausiai dėti miltus tol, kol tešla pasidarys gana skysta. Keptuvę tereikės truputėli pakaitinti ir su šaukštu dėti tešlos. Vienoje vidutinio dydžio keptuvėje turėtų tilpti 3 apvalūs blyneliai.
Patarimas: Blynelius reikia apversti kai kraštai pradeda geltonuoti, jei lauksite ilgiau jie tiesiog apsvils degėsiais. Labai skanu su uogiene, grietine ir cukrumi, marmaledu, karamele... Jie labai gardūs ir vieni!
Autorius: Lukrecija
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
4 vienetai kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų
10 valgomųjų šaukštų pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šie blyneliai labai gardūs ir kepami visiškai be riebalų. Kadangi kepame visiškai be aliejaus, jie tolygiai įgauna auksinį atspalvį.
Kiaušinius mikseriu suplakti su cukrumi, kol masė pasidarys kaip kremas su putele. Tuomet pilti pieną ir vėl viską išplakti. Galiausiai dėti miltus tol, kol tešla pasidarys gana skysta. Keptuvę tereikės truputėli pakaitinti ir su šaukštu dėti tešlos. Vienoje vidutinio dydžio keptuvėje turėtų tilpti 3 apvalūs blyneliai.
Patarimas: Blynelius reikia apversti kai kraštai pradeda geltonuoti, jei lauksite ilgiau jie tiesiog apsvils degėsiais. Labai skanu su uogiene, grietine ir cukrumi, marmaledu, karamele... Jie labai gardūs ir vieni!