Apelsinus perpjauti per pusę, išspausti sultis ir tada išskobti vidų, kad liktų tik apelsino žievelės krepšeliai. Ant karštos vandens vonelės arba mikrobangėje ištirpinti šokoladą su sviestu ir šiek tiek atvėsinti. Tada šokoladinę masę sumaišyti su kiaušiniais, cukrumi, migdolais, sultimis ir brendžiu arba apelsininiu likeriu. Šia mase užpildyti apelsinų krepšelius. Kepti krepšelius 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12-15 min. Skanaus.
Autorius: Renata K.
INGREDIENTAI:
4 vienetai apelsinų
3 valgomieji šaukštai cukraus
2 valgomieji šaukštai migdolų (malti)
2 kiaušinių
7 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
200 gramų juodojo šokolado
1 valgomasis šaukštas brendžio
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Apelsinus perpjauti per pusę, išspausti sultis ir tada išskobti vidų, kad liktų tik apelsino žievelės krepšeliai. Ant karštos vandens vonelės arba mikrobangėje ištirpinti šokoladą su sviestu ir šiek tiek atvėsinti. Tada šokoladinę masę sumaišyti su kiaušiniais, cukrumi, migdolais, sultimis ir brendžiu arba apelsininiu likeriu. Šia mase užpildyti apelsinų krepšelius. Kepti krepšelius 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12-15 min. Skanaus.