INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų (žievelė, tarkuota)
- 3 vienetai gvazdikėlių
- 6 vienetai juodųjų pipirų
- 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 1 kilogramas karpių
- 1 stiklinė džiūvesėlių
- 1 stiklinė acto (atskiestas, 3%)
- 1.5 stiklinės alaus
- šiek tiek druskos
- 6 vienetai kvapiųjų pipirų
- 1 sauja razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas sviestas ir jam ištirpus, sudedama žuvis su actu bei prieskoniais, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir kaitinama 30—40 min. Baigiant šutinti, suberiamos razinos, tarkuota citrinos žievelė. Žuvį tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.
REKLAMA