INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus pudros
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 3 vienetai kiaušinių
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 500 gramų varškės
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus (virimui)
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Na ką, nusiplauname rankas, pasikrauname geros nuotaikos ir pradedame gaminti.
Trynį atskiriame nuo baltymų. Trynius dedame į didįjį dubenį. Baltymus į kitą dubenėlį.
Į didelį dubenį su kiaušinių tryniais dedame varškę, kepimo miltelius, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišome šaukštu.
Kiaušinių baltymus suplakame mikseriu iki baltos putų masės.
Supilame didįjį dubenį išplaktus kiaušinių baltymus ir vėl viską išmaišome šaukštu.
Į puodą supilame aliejų ir kaitiname kol užvirs.
Dabar šaukšteliu suformuojame spurgytes ir dedame jas į verdantį aliejų.
Vos joms parudavus, išimame ir greitai apibarstome cukraus pudra.
Dabar mėgaujamės!
Skanaus!
Autorius: Karolis Vycius.co.cc