Vietoje muskato galima dėti kvapniųjų pipirų. Prieskoniu nepgailėti, na kaip kam patinka. Galima mažiau, ar daugiau, bet kuo daugiau, tuo skonis ypatingesnis :)
Suberti riešutus į keptuvę, sudėti cukrų ir viską ant labai lėtos ugnies kaitinti pastoviai maišant. Cukrus turi visiškai ištirpti, pasidaryti gintaro spalvos, o migdolai apsivolioti jame. Jei darysite ant didelės ugnies, cukrus išsilydys ir riešutai liks plaukioti lydytame cukruje. Kai riešutai su cukrumi apsikaramelizuoja, sudėkite prieskonius, gerai išmaišykite, minutę palaikyti ir suberkite sezamo sėklas. Dar kartą išmaišykite ir suberkite ant sviestinio popieriaus kol atauš. O tada skaunaus ;)
Autorius: inga
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
150 gramų cukraus
šiek tiek imbierų (maltas)
400 gramų migdolų
šiek tiek muskato (maltas)
šiek tiek sezamo sėklų (sėklos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vietoje muskato galima dėti kvapniųjų pipirų. Prieskoniu nepgailėti, na kaip kam patinka. Galima mažiau, ar daugiau, bet kuo daugiau, tuo skonis ypatingesnis :)
Suberti riešutus į keptuvę, sudėti cukrų ir viską ant labai lėtos ugnies kaitinti pastoviai maišant. Cukrus turi visiškai ištirpti, pasidaryti gintaro spalvos, o migdolai apsivolioti jame. Jei darysite ant didelės ugnies, cukrus išsilydys ir riešutai liks plaukioti lydytame cukruje. Kai riešutai su cukrumi apsikaramelizuoja, sudėkite prieskonius, gerai išmaišykite, minutę palaikyti ir suberkite sezamo sėklas. Dar kartą išmaišykite ir suberkite ant sviestinio popieriaus kol atauš. O tada skaunaus ;)