4 porcijoms reikės:
karališkųjų omarų (kiekvienam valgytojui po vieną)
dviejų nedidelių salotinių svogūnų
100 g sviesto
400 g mandarinų sulčių
paprikos
200 g salotų
4 pomidorų
keleto porų (geriau naudoti baltąją dalį)
šiek tiek šafranų
burokine tarka tarkuotų morkų
prieskoninių daržovių: šalavijų, gražgarsčių ir kt.
druskos, pipirų
baltojo vyno
1.
10–15 minučių nedideliame vyno kiekyje (galima ir vandenyje arba sultyse) pamerkite šiek tiek šafranų (didesnis kiekis gali sugadinti skonį).
2.
Užkaiskite vandenį, įberkite druskos
(litrui – šaukštas druskos), pipirų, įmeskite prieskoninių žolelių. kai užvirs – galva žemyn sudėkite omarus. Virkite juos 12–20 minučių (trukmė priklauso nuo dydžio). Baigdami virti į puodą įpilkite stiklinę baltojo vyno.
3.
Visas daržoves (morkas, pomidorus, papriką, porus, cukiniją) supjaustykite šiaudeliais. Iš pomidorų išpjaukite minkštąją dalį ir šiaudeliais supjaustykite tik kietesnę luobelę. Į įkaitintą keptuvę įpilkite geros kokybės aliejaus šlakelį ir maždaug penkias minutes apkepinkite daržovių šiaudelius. Įberkite druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių (Ruslanas naudojo raudonėlių lapelius).
4.
Paruoškite padažą: užvirkite vyno, sudėkite pjaustytus ir kiek pakepintus svogūnus ir palaukite, kol jie aptirps. Supilkite šafranus, mandarinų sultis, sudėkite sviestą ir ant mažos ugnies kaitindami palaukite, kol padažas maždaug trečdaliu nugaruos. Visą laiką maišykite. Jei trūksta rūgštumo, galite įberti tarkuotos žaliosios citrinos žievelės.
3.
Išvirtus omarus sudėkite į didelę lėkštę su šviežiomis salotomis, šalia atskirame indelyje patiekite gardų padažą ir fantastiškas daržoves – skanaus!