Nuplauti krevetes, sudėti į indą ir apšlakstyti išspaustos citrinos sulčių. Smulkintą česnaką taip pat suberti ant krevečių. Pabarstyti šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišyti ir palikti marinuotis keletą valandų - jei lukštentos krevetės, jeigu su kiautais - marinuoti ilgiau, arba pamarinuoti iš vakaro ir palikti per naktį. Įkaitinti keptuvę, įpilti alyvuogių aliejaus ir ištirpinti kartu sviestą. Sudėti krevetes (su susidariusiu krevečių skysčiu) į keptuvę. Pakepti 2-3 min, tuomet įdėti šaukštą medaus, viduržemio jūros prieskonių, dar pakepti apie 8 min. Ir skanaus!
Autorius: Deimantė
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
4 česnakų
1 valgomasis šaukštas medaus
šiek tiek alyvuogių aliejaus
0.5 kilogramo krevečių su kevalu
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
šiek tiek prieskonių (Viduržemio jūros)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplauti krevetes, sudėti į indą ir apšlakstyti išspaustos citrinos sulčių. Smulkintą česnaką taip pat suberti ant krevečių. Pabarstyti šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišyti ir palikti marinuotis keletą valandų - jei lukštentos krevetės, jeigu su kiautais - marinuoti ilgiau, arba pamarinuoti iš vakaro ir palikti per naktį. Įkaitinti keptuvę, įpilti alyvuogių aliejaus ir ištirpinti kartu sviestą. Sudėti krevetes (su susidariusiu krevečių skysčiu) į keptuvę. Pakepti 2-3 min, tuomet įdėti šaukštą medaus, viduržemio jūros prieskonių, dar pakepti apie 8 min. Ir skanaus!