Įdarui: 100 g skysto margarino cinamono 1 kiaušinis
Ištirpinti sviestą ir įpilti į šiltą pieną (37 laipsnių), ištirpinti mieles cukruje, supilti jas į pieną su druska, supilti visus miltus po truputį ir išminkyti kol nelips tešla. Palaukti 40 min., kol tešla iškils (laikyti šiltai). Padalinti tešlą į dvi dalis, padaryti 1 cm storio blynus, patepti margarinu (jis turi būti sumaišytas su cinamonu) tada tuos blynus susukti (kaip vyniotinį), supjaustyti griežinėliais ir vėl palaikyti 30 min šiltai. Tada aptepti kiaušiniu, pabarstyti ant viršaus cukraus grūdeliais ir kepti 5 min. Skanaus.
Autorius: as26
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
7 stiklinės kvietinių miltų
2.5 stiklinės pieno
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
150 gramų sviesto (arba margarinas)
50 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 100 g skysto margarino cinamono 1 kiaušinis
Ištirpinti sviestą ir įpilti į šiltą pieną (37 laipsnių), ištirpinti mieles cukruje, supilti jas į pieną su druska, supilti visus miltus po truputį ir išminkyti kol nelips tešla. Palaukti 40 min., kol tešla iškils (laikyti šiltai). Padalinti tešlą į dvi dalis, padaryti 1 cm storio blynus, patepti margarinu (jis turi būti sumaišytas su cinamonu) tada tuos blynus susukti (kaip vyniotinį), supjaustyti griežinėliais ir vėl palaikyti 30 min šiltai. Tada aptepti kiaušiniu, pabarstyti ant viršaus cukraus grūdeliais ir kepti 5 min. Skanaus.