INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas ananasų (tarkuotas)
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 1 litras vandens
- 1 valgomasis šaukštas grietinėlės
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 500 gramų šparagų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šparagai gerai perplaunami, jų viršūnėlės nupjaunamos ir patroškinamos truputyje vandens. Likę šparagai išverdami truputį pasūdytame vandenyje ir pertrinami per sietą. Iš šios masės paruošiamas baltasis padažas. Į jį įberiama cukraus, sudedama likęs sviestas ir ištroškintos šparagų viršūnėlės. Viskas dar kartą užvirinama. Po to sriuba nukeliama nuo ugnies. Grietinėlė išmaišoma su tryniais, sumaišoma su citrinos sultimis bei trupučiu druskos ir supilama į sriubą. Prieš patiekiant, į sriubą įberiama sutarkuoto ananaso.
REKLAMA