Kaliaropę nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Susmulkintą kaliaropę sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, sudėkite sviestą, suberkite druską bei cukrų ir troškinkite apie 20 min. Po 20 min. supilkite grietinėlę ir viską gerai sutrinkite. Padažą atšaldykite, o prieš patiekiant apibarstykite krapais. Šis padažas puikiai tinka prie bulvių bei kiaušinių patiekalų.
Skanaus
Autorius: Asta
INGREDIENTAI:
1/5 arbatinio šaukštelio cukraus
3 valgomieji šaukštai krapų (susmulkinti)
1.5 stiklinės vandens
3 valgomieji šaukštai grietinėlės
1/3 arbatinio šaukštelio druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
0.5 vieneto kaliaropių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kaliaropę nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Susmulkintą kaliaropę sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, sudėkite sviestą, suberkite druską bei cukrų ir troškinkite apie 20 min. Po 20 min. supilkite grietinėlę ir viską gerai sutrinkite. Padažą atšaldykite, o prieš patiekiant apibarstykite krapais. Šis padažas puikiai tinka prie bulvių bei kiaušinių patiekalų.