Kalakutą įtriname česnakais, pipirais, lauro lapais ir druska. Palaikome šaldytuve parą laiko. Palaikius parą šaldytuve, ištepame iš vidaus ir iš išorės visą kalakutą majonezu ir garstyčiomis, prieš tai majonezą ir garstyčias sumaišome kartu į vieną masę. Vėl palaikome vieną parą šaldytuve. Kepame kepimo rankovėje apie 3,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje. Pateikti su orkaitėje keptomis bulvėmis. Per šias Kalėdas kepiau, tikrai skanus ir minkštas gavosi kalakutas. Skanaus visiems.
Autorius: Darius
INGREDIENTAI:
2 vienetai česnakų (galvos)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek laurų lapų (15-20)
200 gramų garstyčių (aštriosios)
5 kilogramai kalakutienos
1 kilogramas majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kalakutą įtriname česnakais, pipirais, lauro lapais ir druska. Palaikome šaldytuve parą laiko. Palaikius parą šaldytuve, ištepame iš vidaus ir iš išorės visą kalakutą majonezu ir garstyčiomis, prieš tai majonezą ir garstyčias sumaišome kartu į vieną masę. Vėl palaikome vieną parą šaldytuve. Kepame kepimo rankovėje apie 3,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje. Pateikti su orkaitėje keptomis bulvėmis. Per šias Kalėdas kepiau, tikrai skanus ir minkštas gavosi kalakutas. Skanaus visiems.