Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Iš pieno, mielių, šiek tiek cukraus ir žiupsnelio druskos, miltų, kiaušinio ir aliejaus, bei prieskonių mišinio išminkykite tešlą. Ir ją palikite 1 valandą,kad pakiltų.
Aguonas sumaišykite su cukrumi. Kit1 kiaušinį palikite viršaus aptepimui, ir pačios tešlos. Pakilusią tešlą iškočiokite ant stalo pasibėrus miltų, kad neliptų prie stalo. Patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite aguonomis ir susukite į ragelį.Viršų patepkite su kiaušiniu ir pabarstykite su perliniu cukrumi. Kepkite apie 1 valandą.
Skanaus!
Autorius: mia30
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės aguonų
3 valgomieji šaukštai cukraus
šiek tiek cukraus (perlinis)
2 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų ("Daina")
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
5 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek prieskonių (pyragams)
25 gramai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Iš pieno, mielių, šiek tiek cukraus ir žiupsnelio druskos, miltų, kiaušinio ir aliejaus, bei prieskonių mišinio išminkykite tešlą. Ir ją palikite 1 valandą,kad pakiltų.
Aguonas sumaišykite su cukrumi. Kit1 kiaušinį palikite viršaus aptepimui, ir pačios tešlos. Pakilusią tešlą iškočiokite ant stalo pasibėrus miltų, kad neliptų prie stalo. Patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite aguonomis ir susukite į ragelį.Viršų patepkite su kiaušiniu ir pabarstykite su perliniu cukrumi. Kepkite apie 1 valandą.