Medų, sviestą, cukrų ir prieskonius sudedame į puodą ir kaitiname maišydami iki vienalytės masės. Galima pavirinti ant silpnos ugnies 5 minutes (bus stipresnis meduolio skonis). Atšaldome. Pilame išplaktus kiaušinius ir išmaišome. Į grietinę dedam sodą ir citrinos sultis, išmaišom, dedam į tešlą ir dar kartą išmaišom. Beriame kakavą, miltus ir minkom tešlą. Tešlą atšaldome.
Kol tešla šąla pagaminame namuko iškarpas. Atvėsusią tešlą iškočiojam 0,5 cm storio ir išpjaustome namuko detales. Kepame 180 °C temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.
Namuko detales klijuojame glajumi. Cukraus pudrą, kiaušinių baltymus ir citrinos sultis labai gerai išplakame.Jei glajus per skystas pridėti dar cukraus pudros.Suklijuotą namuką padedame, kad sustingtų glajus. Tada puošiame tokiu pat glajumi ar kuo tik norima.
Autorius: Irena-anirtic
INGREDIENTAI:
400 vienetų cukraus pudros
200 gramų cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos
200 gramų medaus
2 vienetai kiaušinių (baltymai, glajui)
1 kilogramas kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos
250 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
1 valgomasis šaukštas prieskonių (meduoliams)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Medų, sviestą, cukrų ir prieskonius sudedame į puodą ir kaitiname maišydami iki vienalytės masės. Galima pavirinti ant silpnos ugnies 5 minutes (bus stipresnis meduolio skonis). Atšaldome. Pilame išplaktus kiaušinius ir išmaišome. Į grietinę dedam sodą ir citrinos sultis, išmaišom, dedam į tešlą ir dar kartą išmaišom. Beriame kakavą, miltus ir minkom tešlą. Tešlą atšaldome.
Kol tešla šąla pagaminame namuko iškarpas. Atvėsusią tešlą iškočiojam 0,5 cm storio ir išpjaustome namuko detales. Kepame 180 °C temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.
Namuko detales klijuojame glajumi. Cukraus pudrą, kiaušinių baltymus ir citrinos sultis labai gerai išplakame.Jei glajus per skystas pridėti dar cukraus pudros.Suklijuotą namuką padedame, kad sustingtų glajus. Tada puošiame tokiu pat glajumi ar kuo tik norima.