Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius. Gerai išmaišykite sviestą ir rudąjį cukrų, kol masė taps vientisa ir puri. Įmaišykite prieskonius (imbierą, cinamoną, gvazdikėlius, pipirus) ir druską. Įmuškite kiaušinius ir įmaišykite medų. Vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pridėkite miltų, kepimo miltelių bei sodos mišinį ir sumaišykite, kol visa tešla virs vientisa mase. Atvėsinkite šaldytuve mažiausiai 1 valandą. Iškočiokite 3-4 mm storumo tešlą. Išsipjaukite namelio sienas. Kepkite 15 minučių 350° C temperatūros orkaitėje. Atvėsintas namelio dalis suklijuokite sutepdami kraštelius cukriniu glajumi.
Autorius: Loreta
INGREDIENTAI:
4 arbatiniai šaukšteliai cinamono
250 mililitrų cukraus (rudasis)
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (malti)
4 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas)
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti)
300 mililitrų medaus
2 vienetai kiaušinių
450 gramų kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos (kepimo)
1 arbatinis šaukštelis druskos
150 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius. Gerai išmaišykite sviestą ir rudąjį cukrų, kol masė taps vientisa ir puri. Įmaišykite prieskonius (imbierą, cinamoną, gvazdikėlius, pipirus) ir druską. Įmuškite kiaušinius ir įmaišykite medų. Vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pridėkite miltų, kepimo miltelių bei sodos mišinį ir sumaišykite, kol visa tešla virs vientisa mase. Atvėsinkite šaldytuve mažiausiai 1 valandą. Iškočiokite 3-4 mm storumo tešlą. Išsipjaukite namelio sienas. Kepkite 15 minučių 350° C temperatūros orkaitėje. Atvėsintas namelio dalis suklijuokite sutepdami kraštelius cukriniu glajumi.