Baltam glajui: 200g cukraus pudros 1 šaukšto vandens Rudam glajui: 100g pieniško šokolado (be įdaru ir riešutu) Papuošimams: Kokoso drožlių Įvairių pabarstukų
Gaminimas: Į puodą įmušame kiaušinius, supilame ištirpintą sviestą, suberiame cukrų, druską bei cinamoną ir viska gerai išsukam su elektriniu plaktuvu. Tada suberiam miltus ir gerai išmaišome. Tešla suvyniojam į plastikinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą 30min. Atšaldytą tešlą dedam ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiojam 0,5cm storio blyną, formelėmis išspaudžiam sausainius. Į kepimo skardą įklojame kepimo popierių, sausainius šaunam į180 laipsnių karščio orkaitę, ir kepam apie 12 – 15min. Iškepusius sausainius ištraukiam iš skardos ir padedam atvesti.
Papuošimams: Rudam glajui: ištirpiname šokoladą. Baltam glajui: Cukraus pudrą sumaišome su vandeniu (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilam masę i konditerinį maišelį ir puošiam sausainius. Glajų taip pat galima tepti su konditeriniu teptuku. Barstom pabarstukais. Skanaus! :)
Autorius: Asta J.
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
120 mililitrų cukraus
4 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
šiek tiek druskos
150 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baltam glajui: 200g cukraus pudros 1 šaukšto vandens Rudam glajui: 100g pieniško šokolado (be įdaru ir riešutu) Papuošimams: Kokoso drožlių Įvairių pabarstukų
Gaminimas: Į puodą įmušame kiaušinius, supilame ištirpintą sviestą, suberiame cukrų, druską bei cinamoną ir viska gerai išsukam su elektriniu plaktuvu. Tada suberiam miltus ir gerai išmaišome. Tešla suvyniojam į plastikinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą 30min. Atšaldytą tešlą dedam ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiojam 0,5cm storio blyną, formelėmis išspaudžiam sausainius. Į kepimo skardą įklojame kepimo popierių, sausainius šaunam į180 laipsnių karščio orkaitę, ir kepam apie 12 – 15min. Iškepusius sausainius ištraukiam iš skardos ir padedam atvesti.
Papuošimams: Rudam glajui: ištirpiname šokoladą. Baltam glajui: Cukraus pudrą sumaišome su vandeniu (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilam masę i konditerinį maišelį ir puošiam sausainius. Glajų taip pat galima tepti su konditeriniu teptuku. Barstom pabarstukais. Skanaus! :)