• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 300 gramų ryžių
  • 100 gramų špinatų
  • 400 gramų vištos filė (krūtinėlė)
  • 250 mililitrų grietinėlės (13%)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek prieskonių (vištienai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustome vištienos krūtinėlę kąsnio dydžio gabaliukais ir įtriname prieskoniais. Galima kuriam laikui palikti pasimarinuoti.
    Susmulkiname nuplautus špinatų lapus.

    Sumetame vištienos krūtinėlės gabaliukus į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
    Prižiūrime, kad visi gabaliukai tolygiai apkeptų.

    Vištienai tinkamai apkepus sumetame susmulkintus špinatus, po minutėlės supilame grietinėlę į keptuvę. Patroškiname tol, kol gautas padažas taps tirštesnis. Patiekiame su ryžiais.

    Ryžių paruošimas:
    Ilgagrūdžius ryžius kelis kartus praplauname vandeniu. Į puodą su neprisvylančiu paviršiumi įpilame aliejaus ir jį įkaitiname. Tuomet supilame ryžius ir juos nuolat maišant pakepame tol, kol jie tampa nebeskaidrūs.

    Užpilame vandens (ryžių ir vandens tūrių santykis turi būti maždaug 1:2) įberiame druskos, uždengiame dangtį. Vandeniui užvirus sumažiname ugnį tiek, kad jos tik pakaktų palaikyti virimą. Ryžiai bus išvirę, kai visas vanduo išgaruos.

    Lengvas gardus patiekalas Kalėdiniams pietums.

Autorius: Vaidotas

INGREDIENTAI:

  • 300 gramų ryžių
  • 100 gramų špinatų
  • 400 gramų vištos filė (krūtinėlė)
  • 250 mililitrų grietinėlės (13%)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek prieskonių (vištienai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustome vištienos krūtinėlę kąsnio dydžio gabaliukais ir įtriname prieskoniais. Galima kuriam laikui palikti pasimarinuoti.
    Susmulkiname nuplautus špinatų lapus.

    Sumetame vištienos krūtinėlės gabaliukus į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
    Prižiūrime, kad visi gabaliukai tolygiai apkeptų.

    Vištienai tinkamai apkepus sumetame susmulkintus špinatus, po minutėlės supilame grietinėlę į keptuvę. Patroškiname tol, kol gautas padažas taps tirštesnis. Patiekiame su ryžiais.

    Ryžių paruošimas:
    Ilgagrūdžius ryžius kelis kartus praplauname vandeniu. Į puodą su neprisvylančiu paviršiumi įpilame aliejaus ir jį įkaitiname. Tuomet supilame ryžius ir juos nuolat maišant pakepame tol, kol jie tampa nebeskaidrūs.

    Užpilame vandens (ryžių ir vandens tūrių santykis turi būti maždaug 1:2) įberiame druskos, uždengiame dangtį. Vandeniui užvirus sumažiname ugnį tiek, kad jos tik pakaktų palaikyti virimą. Ryžiai bus išvirę, kai visas vanduo išgaruos.

    Lengvas gardus patiekalas Kalėdiniams pietums.

Autorius: Vaidotas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų