Sviestą (0.5 kg) išsukti su cukrumi (0,5 kg), sukant dėti po vieną kiaušinio trynį. Į grietinę dėti sodą ir 0.5 a. šaukštelio citrinos rūgšties, gerai išmaišyti ir pilti į sviestą, išmaišyti. Sudėti vanilinį cukrų ir miltus, išminkyti tešlą. Padėti šaltai 6-10 valandų.
Iškirpti penkiakampes popierines žvaigždutes 30, 26, 22, 18, 14, 10 cm. skersmens. Popierinę žvaigždutę dėti ant iškočiotos tešlos ir išpjaustyti peiliu (kiekvieno dydžio po 3-4 žvaigždes). Jas dėti į skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduos. Atvėsusias žvaigždes išimti iš skardos.
Glajaus gaminimas. Vandenį ir 200 g cukraus virinti, kol įlašinus lašą į šaltą vandenį lašas sustings. Tuomet dėti kakavą, 100 g sviesto ir dar pavirinti. Tada karštu glajumi klijuoti žvaigždutes mažėjančia tvarka. Glajų tepti ant visos žvaigždės. Suklijavus nejudinti bent parą. Sviestą (0.5 kg) išsukti su cukrumi (0,5 kg), sukant dėti po vieną kiaušinio trynį. Į grietinę dėti sodą ir 0.5 a. šaukštelio citrinos rūgšties, gerai išmaišyti, pilti į sviestą, išmaišyti. Sudėkite vanilinį cukrų ir miltus, išminkyti tešlą. Padėti šaltai 6-10 valandų.
Eglės puošimas glajumi. Kiaušinių baltymus gerai išplakti su miltiniu cukrumi, įberti žiupsnelį citrinos rūgšties ir puošti.
Autorius: Irena-anirtic
INGREDIENTAI:
300 gramų cukraus pudros
200 gramų cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos
1 ir 7/10 kilogramo kvietinių miltų
150 gramų vandens
1 arbatinis šaukštelis sodos
1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties
100 gramų sviesto
200 gramų grietinės
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą (0.5 kg) išsukti su cukrumi (0,5 kg), sukant dėti po vieną kiaušinio trynį. Į grietinę dėti sodą ir 0.5 a. šaukštelio citrinos rūgšties, gerai išmaišyti ir pilti į sviestą, išmaišyti. Sudėti vanilinį cukrų ir miltus, išminkyti tešlą. Padėti šaltai 6-10 valandų.
Iškirpti penkiakampes popierines žvaigždutes 30, 26, 22, 18, 14, 10 cm. skersmens. Popierinę žvaigždutę dėti ant iškočiotos tešlos ir išpjaustyti peiliu (kiekvieno dydžio po 3-4 žvaigždes). Jas dėti į skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduos. Atvėsusias žvaigždes išimti iš skardos.
Glajaus gaminimas. Vandenį ir 200 g cukraus virinti, kol įlašinus lašą į šaltą vandenį lašas sustings. Tuomet dėti kakavą, 100 g sviesto ir dar pavirinti. Tada karštu glajumi klijuoti žvaigždutes mažėjančia tvarka. Glajų tepti ant visos žvaigždės. Suklijavus nejudinti bent parą. Sviestą (0.5 kg) išsukti su cukrumi (0,5 kg), sukant dėti po vieną kiaušinio trynį. Į grietinę dėti sodą ir 0.5 a. šaukštelio citrinos rūgšties, gerai išmaišyti, pilti į sviestą, išmaišyti. Sudėkite vanilinį cukrų ir miltus, išminkyti tešlą. Padėti šaltai 6-10 valandų.
Eglės puošimas glajumi. Kiaušinių baltymus gerai išplakti su miltiniu cukrumi, įberti žiupsnelį citrinos rūgšties ir puošti.