REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sluoksniuotos tešlos lakštus atskirai iškepame orkaitėje (kepkite du didelius arba keturis mažesnius). Kalakutienos šlaunelę išverdame, atvėsiname, mėsą nuimame nuo kaulo, susmulkiname ir uždedame prieskonių mišinį sultingai vištienai su baziliku ir raudonėliu, šiek tiek druskos, pipirų ir dar 10 min patroškiname puode (manau paukštieną, paskanintą prieskoniais, analogiškai galima kepti ir orkaitėje).
- Morkas nuskutame, sutarkuojame ir troškiname keptuvėje su aliejumi bei bruknių ir pomidorų tyre (naudojau iš anksto pagamintą ir užšaltydą, bet tai tiesiog smulkiai sutrinti pomidorai be odelių ir bruknės). Vėliau įdedame smulkiai pjaustyto česnako, druskos, pipirų ir saują bruknių.
- Belieka susluoksniuoti pyragą. Taigi, dedame lakštą tešlos, ant jos išdėliojame mėsą, tuomet padengiame morkų troškiniu, tą patį pakartojame dar kartą. Aš kepiau keturis lakštus, tad iš šios porcijos man gavosi 2 nedideli pyragai. Ant pyrago viršaus išdėliojame juostelėmis pjaustytą fermentinį sūrį ir pašauname į orkaitę (180°C) 3 – 4 minutėms, kad išsilydytų sūris. Belieka apibarstyti bruknėmis.
Pyragas puikiai tiks Kalėdiniam stalui!
REKLAMA