Tai patiekalas, kuris privers nusikąsti liežuvį. Padažas lyg tiesiai iš azijiečių restorano! O būtent tokį skonį jam suteikia sojų padažas, anakardžių riešutai ir paprikos. Ir prie tokio sūroko padažo puikiai tinka ryžiai. O kukuliams puikią traškią formą suteikia ypatingi "Panko" džiūvesėliai.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 600 gramų kalakutienos (malta)
- 100 gramų džiūvesėlių ("Panko")
- 1 vienetas kiaušinių
- 4 valgomieji šaukštai vandens
- 3 skiltelės česnakų
- 1 valgomasis šaukštas maltos kalendros
- 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (smulkiai tarkuotas)
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
- 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (apytikriai, pagal poreikį)
- Padažui:
- 120 mililitrų sojos padažo
- 1 vienetas saldžiosios paprikos
- 150 mililitrų vandens
- 60 mililitrų medaus (skystas)
- 2 saujos anakardžio riešutų
- 2 valgomieji šaukštai padažo (aitriųjų paprikų)
- 2 valgomieji šaukštai bulvių krakmolas
- 2 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dubenėlyje sumaišyti kalakutieną su kiaušiniu, džiūvesėliais, vandeniu, trintomis česnako skiltelėmis, kalendromis, imbieru, žiupsneliu druskos ir pipirų.
- Iš masės suformuoti vienodo dydžio kukuliukus ir iš visų pusių apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada sudėti į kepimo skardą ir kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
- Papriką supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į keptuvę su 2 šaukštais įkaitinto aliejaus ir maišant kepti, kol suminkštės. Išimti į dubenį.
- Puodelyje išmaišyti krakmolą su 3 šaukštais vandens.
- Gilioje keptuvėje išmaišyti sojų padažą su likusiu vandeniu, medumi, aitriųjų paprikų padažu, imbieru ir, maišant, užvirti. Tada supilti vandenį su krakmolu ir maišant kaitinti, kol padažas sutirštės.
- Sudėti kukulius, paprikas, suberti riešutus ir kaitinti dar 1-2 min. Patiekti su ryžiais.
REKLAMA