Batono minkštimą išmirkyti piene. Kalakuto filė sumalti kartu su svogūnu ir batono minkštimu. Į gautą faršą įmušti kiaušinius, sudėti sviestą, pasūdyti, įberti pipirų. Jei norisi, galima įspausti česnako. Išmaišyti. Suformuoti kotletukus, apvolioti juos džiūvėsėliuose. Kepti gerai įkaitintame aliejuje.
Autorius: Justina
INGREDIENTAI:
šiek tiek česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
600 gramų kalakutienos (filė)
2 vienetai kiaušinių
1/3 vieneto batono
šiek tiek džiūvesėlių (apvoliojimui)
100 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
125 gramai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Batono minkštimą išmirkyti piene. Kalakuto filė sumalti kartu su svogūnu ir batono minkštimu. Į gautą faršą įmušti kiaušinius, sudėti sviestą, pasūdyti, įberti pipirų. Jei norisi, galima įspausti česnako. Išmaišyti. Suformuoti kotletukus, apvolioti juos džiūvėsėliuose. Kepti gerai įkaitintame aliejuje.