Kalakutieną nuplaukite, nusausinkite ir įkaitinę keptuvėje aliejų iš abiejų pusių po keletą minučių apkepinkite. Tada pabarstykite druska, pipirais, kario, paprikos prieskoniais ir sudėkite į riebalais išteptą skardą. Supjaustykite smulkiai petražoles, sumaišykite su tarkuotu goudos ir mocarelos sūriu, sudėkite ant kalakutienos viršaus. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 min., kol sūris išsilydys.
Lietiniams: Inde sumaišykite 15ml aliejaus ir kiaušinius, po to berkite miltus, kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį tarkuoto muskato riešutų, druskos, supilkite pieną, sudėkite fermentinį tarkuotą sūrį, viską gerai išmaišykite. Po to dėkite konservuotus žirnelius, smulkintas petražoles ir dar kartą permaišykite. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir iš gautos masės iškepkite lietinius. Kalakutieną su lietiniais patiekite karštus.
Autorius: Inutė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek muskato
šiek tiek paprikų (malta)
1 valgomasis šaukštas petražolių
330 gramų žirnių (konservuoti)
2 vienetai kiaušinių
80 gramų kvietinių miltų
5 valgomieji šaukštai pieno
50 gramų pieno
100 gramų pieno (Gouda)
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
30 mililitrų aliejaus
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
4 vienetai kalakutienos krūtinėlių
šiek tiek kario
100 gramų mocarelos sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kalakutieną nuplaukite, nusausinkite ir įkaitinę keptuvėje aliejų iš abiejų pusių po keletą minučių apkepinkite. Tada pabarstykite druska, pipirais, kario, paprikos prieskoniais ir sudėkite į riebalais išteptą skardą. Supjaustykite smulkiai petražoles, sumaišykite su tarkuotu goudos ir mocarelos sūriu, sudėkite ant kalakutienos viršaus. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 min., kol sūris išsilydys.
Lietiniams: Inde sumaišykite 15ml aliejaus ir kiaušinius, po to berkite miltus, kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį tarkuoto muskato riešutų, druskos, supilkite pieną, sudėkite fermentinį tarkuotą sūrį, viską gerai išmaišykite. Po to dėkite konservuotus žirnelius, smulkintas petražoles ir dar kartą permaišykite. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir iš gautos masės iškepkite lietinius. Kalakutieną su lietiniais patiekite karštus.