Tešlą geriausia pasiruošti iš anksto. Pirmiausia ištirpinkite sviestą, o, kai jis ataušta, įmuškite 1 kiaušinį ir suberkite 150 g cukraus. Gautą masę gerai išsukite, kol cukrus ištirpsta. Suberkite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir gerai išmaišykite. Tešla turi nelipti prie rankų ir lengvai minkytis. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis ir nakčiai įdėkite į šaldiklį. Varškės įdarą paruošti užtruksite 15 minučių. Pirmiausia pertrinkite varškę, kad ji būtų tolygi ir puri. 2 kiaušinius išplakite su 150 g cukraus ir gautą masę supilkite į varškę. Įdėkite grietinę, krakmolą ir išmaišykite. Jei varškės masė Jums atrodo per skysta, įdėkite keletą šaukštų miltų. Atšaldytą tešlą burokine tarka tarkuokite tiesiai į aliejumi pateptą kepimo skardą ir pirštais atsargiai suformuokite vientisą pyrago pagrindą. Sukrėskite varškės masę ir užtarkuokite antrą tešlos dalį. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60 minučių. Patarimas: sviesto nekeiskite margarinu, nes jis labai greitai atšyla ir bus sunku sutarkuoti tešlą. Skanaus.
Autorius: Elena
INGREDIENTAI:
300 gramų cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos
3 valgomieji šaukštai krakmolo
3 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
600 gramų varškės
180 gramų sviesto
150 gramų grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlą geriausia pasiruošti iš anksto. Pirmiausia ištirpinkite sviestą, o, kai jis ataušta, įmuškite 1 kiaušinį ir suberkite 150 g cukraus. Gautą masę gerai išsukite, kol cukrus ištirpsta. Suberkite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir gerai išmaišykite. Tešla turi nelipti prie rankų ir lengvai minkytis. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis ir nakčiai įdėkite į šaldiklį. Varškės įdarą paruošti užtruksite 15 minučių. Pirmiausia pertrinkite varškę, kad ji būtų tolygi ir puri. 2 kiaušinius išplakite su 150 g cukraus ir gautą masę supilkite į varškę. Įdėkite grietinę, krakmolą ir išmaišykite. Jei varškės masė Jums atrodo per skysta, įdėkite keletą šaukštų miltų. Atšaldytą tešlą burokine tarka tarkuokite tiesiai į aliejumi pateptą kepimo skardą ir pirštais atsargiai suformuokite vientisą pyrago pagrindą. Sukrėskite varškės masę ir užtarkuokite antrą tešlos dalį. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60 minučių. Patarimas: sviesto nekeiskite margarinu, nes jis labai greitai atšyla ir bus sunku sutarkuoti tešlą. Skanaus.