INGREDIENTAI:
- 500 gramų bulvių
- 0.5 gramo juodųjų pipirų
- 0.5 gramo laurų lapų
- 50 gramų svogūnų
- 20 gramų kiaulės lašinių
- 1 vienetas kiaušinių
- 100 gramų pieno
- 5 gramai druskos
- 10 gramų sviesto (naminis)
- 0.5 gramo kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš nurodytų ingredientų gaunasi viena didelė porcija.
500 g bulvių su 50 g svogūnų sutarkuoti, nusunkti skystį, užplikyti 100 g verdančiu pienu, įmušti kiaušinį, įdėti 20 g spirgintų lašinių, 10 g tirpdyto naminio sviesto, 5 g druskos, 0,5 g maltų juodųjų pipirų, 0,5 g maltų kvapiųjų pipirų, 0,5 g smulkintų laurų lapelių, ir gerai išmaišyti.
Taip paruoštus tarkius dėti į aliejumi pateptą skardą, apkepo formą ar keraminį puodelį.
Galima į kugelį dėti per pusę perpjautų virtų kiaulių kojų, įpjaustyti rūkyto kumpio, kiaulių ausų, vištų arba kitokių paukščių sparnelių.
Kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Patiekti su 60 g spirgučių ir svogūnų padažu.
Skanaus.
Autorius: Vincentas Sakas