Morkas sumaišytii su aliejumi, miltus su kepimo milteliais. Kiaušinius ištrinti su cukrumi iki baltos masės. Vis maišant, po šaukštą sudėti morkas, suberti riešutų mišinį. Tada suberti miltus, gerai išmaišyti ir supilti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą formą. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min., kol gražiai pagels ir įkištas medinis pagaliukas bus neaplipęs tešla. Svarbu: miltų neberkite visų iš karto, nes jų gali reikėti daugiau arba mažiau priklausomai nuo morkų sultingumo! Tešla turi būti grietinės tirštumo. Skanaus.
Autorius: Justė
INGREDIENTAI:
3/4 stiklinės cukraus
2 stiklinės morkų (smulkiai tarkuotos)
2 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai aliejaus
1 sauja riešutų (mišinys)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morkas sumaišytii su aliejumi, miltus su kepimo milteliais. Kiaušinius ištrinti su cukrumi iki baltos masės. Vis maišant, po šaukštą sudėti morkas, suberti riešutų mišinį. Tada suberti miltus, gerai išmaišyti ir supilti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą formą. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min., kol gražiai pagels ir įkištas medinis pagaliukas bus neaplipęs tešla. Svarbu: miltų neberkite visų iš karto, nes jų gali reikėti daugiau arba mažiau priklausomai nuo morkų sultingumo! Tešla turi būti grietinės tirštumo. Skanaus.