Nuvalyta jūros lydeka supjaustoma gabaliukais. Iš kiaušinio vandens, druskos ir miltų užmaišoma grietinės tirštumo tešla. Žuvies gabalėliai apvoliojami prieskonių ir sezamo sėklų mišinyje, mirkomi tešloje ir kepami keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kol žuvis kepa, paruošiamos daržovės. Nuvalytos morkos tarkuojamos stambia tarka, pusžiedžiais pjaustomas svogūnas. Žuvytei lengvai pageltus, ant jos dedamos morkos, svogūnai, uždengiama dangčiu ir paliekama troškintis. Kartais pavartoma, pamaišoma. Kai daržovės suminkštėja, pilama sauja moliūgo sėklų ir dar truputi pakepama. Patiekiama su bulvių koše. Skanaus.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 sauja moliūgų (sėklos lukštentos)
2 vienetai morkų
šiek tiek sezamo sėklų (sėklos)
1 vienetas svogūnų (didelis)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų
šiek tiek vandens
1 vienetas jūros lydekų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek prieskonių (žuviai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuvalyta jūros lydeka supjaustoma gabaliukais. Iš kiaušinio vandens, druskos ir miltų užmaišoma grietinės tirštumo tešla. Žuvies gabalėliai apvoliojami prieskonių ir sezamo sėklų mišinyje, mirkomi tešloje ir kepami keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kol žuvis kepa, paruošiamos daržovės. Nuvalytos morkos tarkuojamos stambia tarka, pusžiedžiais pjaustomas svogūnas. Žuvytei lengvai pageltus, ant jos dedamos morkos, svogūnai, uždengiama dangčiu ir paliekama troškintis. Kartais pavartoma, pamaišoma. Kai daržovės suminkštėja, pilama sauja moliūgo sėklų ir dar truputi pakepama. Patiekiama su bulvių koše. Skanaus.