Rūkyta silkė su aštriu peiliu supjaustoma smulkiais kubeliais. Krevetės paverdamos apie 3 min. pasūdytame vandenyje. Išvirtos krevetės nusunkiamos, sudedamos į keptuvę, pakaitinamos, kol išgaruoja skystis ir, įdėjus sviestą, pakepinamos keletą min. Paruoštos krevetės sumaišomos su susmulkinta silke, virtais kiaušiniais, nusunktais grybais, susmulkintu svogūnu, majonezu bei druska ir viskas sudedama į salotų lapais išklotą lėkštę. Prieš patiekiant apibarstoma smulkintomis petražolėmis. Skanaus.
Autorius: Renata
INGREDIENTAI:
šiek tiek petražolių
šiek tiek salotų
1 vienetas svogūnų
2 vienetai kiaušinių (kietai virti)
100 gramų silkių (rūkyta)
šiek tiek majonezo
300 gramų krevečių be kevalo
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
150 gramų grybų (marinuoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Rūkyta silkė su aštriu peiliu supjaustoma smulkiais kubeliais. Krevetės paverdamos apie 3 min. pasūdytame vandenyje. Išvirtos krevetės nusunkiamos, sudedamos į keptuvę, pakaitinamos, kol išgaruoja skystis ir, įdėjus sviestą, pakepinamos keletą min. Paruoštos krevetės sumaišomos su susmulkinta silke, virtais kiaušiniais, nusunktais grybais, susmulkintu svogūnu, majonezu bei druska ir viskas sudedama į salotų lapais išklotą lėkštę. Prieš patiekiant apibarstoma smulkintomis petražolėmis. Skanaus.