Išsukame sviestą su 100 g cukraus, sudedame 2 kiaušinių trynius, grietinę, citrinos sultis ir viską gerai išmaišome. Suberiame miltus ir išminkome vientisą tešlą (miltų gali reikėti ir mažiau, priklausomai, nuo to, kaip brinksta Jūsų naudojami miltai). Šia tešla išklojame aliejumi pateptą kepimo formą. Obuolius nuplauname, nulupame ir išimame sėklalizdžius. Du obuolius supjaustome skiltelėmis ir sudedame į tešla išklotą kepimo formą, o likusius sutarkuojame į keptuvę. Į tą pačią keptuvę sudedame 200 g cukraus, razinas, riešutus ir maišant pakepiname, kol cukrus ištirpsta ir susimaišo su obuolių mase. Tuomet gautą masę sumaišome su 1 kiaušiniu, 1 šaukštu miltų bei brendžiu. Gauta mase užpilame obuolius ir kepmae apie 40-50 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
300 gramų cukraus
1 kilogramas obuolių
1 vienetas kiaušinių (+ 2 tryniai)
500 gramų kvietinių miltų (+ 1 šaukštas)
2 valgomieji šaukštai brendžio ((nebūtinai))
300 gramų sviesto
100 gramų grietinės
100 gramų razinų
100 gramų riešutų (smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukame sviestą su 100 g cukraus, sudedame 2 kiaušinių trynius, grietinę, citrinos sultis ir viską gerai išmaišome. Suberiame miltus ir išminkome vientisą tešlą (miltų gali reikėti ir mažiau, priklausomai, nuo to, kaip brinksta Jūsų naudojami miltai). Šia tešla išklojame aliejumi pateptą kepimo formą. Obuolius nuplauname, nulupame ir išimame sėklalizdžius. Du obuolius supjaustome skiltelėmis ir sudedame į tešla išklotą kepimo formą, o likusius sutarkuojame į keptuvę. Į tą pačią keptuvę sudedame 200 g cukraus, razinas, riešutus ir maišant pakepiname, kol cukrus ištirpsta ir susimaišo su obuolių mase. Tuomet gautą masę sumaišome su 1 kiaušiniu, 1 šaukštu miltų bei brendžiu. Gauta mase užpilame obuolius ir kepmae apie 40-50 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.