Bulves sutrinam, ataušinam, galima net iš vakaro, dedam kiaušinį, krakmolą, druską. Viską gerai išmaišom. Virtą jautieną sumalam, dedam apkepintą smulkiai supjaustytą svogūną, dapilam sultinio, kad nebūtų sausa mėsa, beriam prieskonius. Imam saują bulvių, darom kaip cepeliną, įdedame įdara, suplojame kaip paplotėlį, apvoliojame džiūvėsėliuose, kepam aliejuje. Valgoma su tirpintu sviestu, galima ir su grietine bei grietininiu padažiuku. Skanaus.
Autorius: jurate
INGREDIENTAI:
3 kilogramai bulvių (virtos)
šiek tiek krakmolo (3-4)
1 vienetas svogūnų
0.5 kilogramo jautienos (virta)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek sultinio (jautienos)
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves sutrinam, ataušinam, galima net iš vakaro, dedam kiaušinį, krakmolą, druską. Viską gerai išmaišom. Virtą jautieną sumalam, dedam apkepintą smulkiai supjaustytą svogūną, dapilam sultinio, kad nebūtų sausa mėsa, beriam prieskonius. Imam saują bulvių, darom kaip cepeliną, įdedame įdara, suplojame kaip paplotėlį, apvoliojame džiūvėsėliuose, kepam aliejuje. Valgoma su tirpintu sviestu, galima ir su grietine bei grietininiu padažiuku. Skanaus.