Tešlai reiks: 300 gr. miltų, 200 gr. sviesto, 1 kiaušinio baltymas, išplaktas, 120 gr. migdolų, susmulkintu per mikserį, 150 gr. cukraus pudros, 50 gr. pieno, 10 gr. kepimo miltelių.
Išukam sviestą su cukraus pudra iki purumo, dedam migdolus, miltus, kepimo miltelius, sumaišom viską, supilam pieną, baltymus, užminkom tešlą. Tešla turi būti ne per kieta. Dedam ją į šaldytuvą pusvalandžiui. Tuo metu verdam obuolius, viską sudedam į katiliuką, verdam, kol viskas suminkštės, dedam į šoną, kol atvės. Imam formą, ištepam sviestu. Tešlos 3/4 dalį rankom iškočiojam, dedam ant viršaus obuolius, iš likusios tešlos darom virvutes, gražiai papuošiam pyragą. Kepam 180 laips. 45 minutes orkaitėje. Skanaus
Autorius: Jūratė
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų (sultys išspaustos)
1 vienetas cinamono (lazdelė)
0.5 vieneto citrinų (išspaustos sultys)
1 stiklinė cukraus
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (trinti)
5 vienetai obuolių (nulupti ir supjaustyti)
50 gramų konjako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai reiks: 300 gr. miltų, 200 gr. sviesto, 1 kiaušinio baltymas, išplaktas, 120 gr. migdolų, susmulkintu per mikserį, 150 gr. cukraus pudros, 50 gr. pieno, 10 gr. kepimo miltelių.
Išukam sviestą su cukraus pudra iki purumo, dedam migdolus, miltus, kepimo miltelius, sumaišom viską, supilam pieną, baltymus, užminkom tešlą. Tešla turi būti ne per kieta. Dedam ją į šaldytuvą pusvalandžiui. Tuo metu verdam obuolius, viską sudedam į katiliuką, verdam, kol viskas suminkštės, dedam į šoną, kol atvės. Imam formą, ištepam sviestu. Tešlos 3/4 dalį rankom iškočiojam, dedam ant viršaus obuolius, iš likusios tešlos darom virvutes, gražiai papuošiam pyragą. Kepam 180 laips. 45 minutes orkaitėje. Skanaus