Pyragą gyrė visi, kas paragavo. Labai labai skanu su bet kokiu pienu. Dėl pektino, esančio juoduosiuose serbentuose, uogų sluoksnis įgauna džemo/želė konsistenciją. Tiks ir vaikų gimtadieniui ir netikėtam svečiui :)
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 4 stiklinės kvietinių miltų
- 1 stiklinė cukraus
- 200 gramų sviesto
- 2 vienetai kiaušinių
- Įdarui:
- 3 stiklinės juodųjų serbentų
- 400 gramų varškės
- 5 valgomieji šaukštai cukraus (kupini)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltus sumaišome su cukrumi.
- Į miltus sudedame atšaldytą, burokine tarka sutarkuotą sviestą ir 1 kiaušinį. Minkome rankomis. Tešla turi būti trapi, bet suspaudus, rankoje sulipti. Jei nelimpa, įpilkite 2-4 šaukštus šalto vandens ir dar minkykite.
- 2/3 gautos tešlos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Įdarui varškę sutriname su vienu kiaušiniu ir paskirstome ant tešlos.
- Juoduosius serbentus patriname su 5 kupinais šaukštais cukraus ir suberiame ant varškės masės, paskirstome tolygiai.
- Likusį 1/3 tešlos tolygiai patrupiname ant viršaus.
- Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol švelniai paruduos. Skanaus!
REKLAMA