• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pyragą gyrė visi, kas paragavo. Labai labai skanu su bet kokiu pienu. Dėl pektino, esančio juoduosiuose serbentuose, uogų sluoksnis įgauna džemo/želė konsistenciją. Tiks ir vaikų gimtadieniui ir netikėtam svečiui :)

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 4 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 200 gramų sviesto
  • 2 vienetai kiaušinių
  • Įdarui:
  • 3 stiklinės juodųjų serbentų
  • 400 gramų varškės
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus (kupini)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus sumaišome su cukrumi.
  2. Į miltus sudedame atšaldytą, burokine tarka sutarkuotą sviestą ir 1 kiaušinį. Minkome rankomis. Tešla turi būti trapi, bet suspaudus, rankoje sulipti. Jei nelimpa, įpilkite 2-4 šaukštus šalto vandens ir dar minkykite.
  3. 2/3 gautos tešlos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  4. Įdarui varškę sutriname su vienu kiaušiniu ir paskirstome ant tešlos.
  5. Juoduosius serbentus patriname su 5 kupinais šaukštais cukraus ir suberiame ant varškės masės, paskirstome tolygiai.
  6. Likusį 1/3 tešlos tolygiai patrupiname ant viršaus.
  7. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol švelniai paruduos. Skanaus!

Autorius: Emilija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų