• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų aviečių (šaldytos/šviežios)
  • 1 vienetas citrinų (sultys)
  • 0.5 vieneto citrinų (tarkuota žievelė)
  • šiek tiek cukraus pudros
  • 250 gramų cukraus
  • 250 gramų gervuogių (šaldytos/šviežios)
  • šiek tiek melisų (citrininė (lapeliais))
  • 1 valgomasis šaukštas migdolų (plokštelės, skrudintos)
  • 1 valgomasis šaukštas pistacijų (kapotos)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų kvietinių miltų
  • 500 gramų jogurto
  • 2 valgomieji šaukštai sirupo (aviečių)
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • šiek tiek aliejaus ((formai ištepti))
  • 8 arbatiniai šaukšteliai želatinos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 0.5 vieneto vanilinio cukraus (pakelis)
  • 1 valgomasis šaukštas baltojo šokolado (drožlės)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasiruoškite biskvitą.
    Nuo 3 kiaušinių baltymų atskirtus kiaušinių trynius iki purumo išplakite su 100 g cukraus.
    Į šią masę dėkite citrinos žievelę su vaniliniu cukrumi.
    Iki standžių putų išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
    Į miltus įmaišykite kepimo miltelius ir įsijokite į kiaušinių masę.
    Lengvai viską išmaišykite ir supilkite į aliejumi išteptą torto formą.
    Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 min.
    Išėmę atvėsinkite.
    Įdarui vandenyje išbrinkykite želatiną.
    Sumaišykite jogurtą, 150 g cukraus bei citrinos sultis, o grietinėlę standžiai išplakite.
    Nusunkite želatiną ir kartu su aviečių sirupu truputį pakaitinkite, kol ji ištirps.
    Tada neskubant įmaišykite į aviečių sirupą jogurtą ir sudėkite plaktą grietinėlę.
    Atvėsusį biskvitą dėkite į torto formą, supilkite įdaro masę ir keletui valandų palikite šaldytuve.
    Papuošimui uogas nuplaukite, nusausinkite ir papuoškite jomis tortą. Vieną pusę avietėmis, kitą - gervuogėmis.
    Pabarstykite tortą cukraus pudra.
    Avietes užberkite riešutų drožlėmis, o gervuoges - šokoladu bei melisos lapeliais.
    Skanaus.

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų aviečių (šaldytos/šviežios)
  • 1 vienetas citrinų (sultys)
  • 0.5 vieneto citrinų (tarkuota žievelė)
  • šiek tiek cukraus pudros
  • 250 gramų cukraus
  • 250 gramų gervuogių (šaldytos/šviežios)
  • šiek tiek melisų (citrininė (lapeliais))
  • 1 valgomasis šaukštas migdolų (plokštelės, skrudintos)
  • 1 valgomasis šaukštas pistacijų (kapotos)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų kvietinių miltų
  • 500 gramų jogurto
  • 2 valgomieji šaukštai sirupo (aviečių)
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • šiek tiek aliejaus ((formai ištepti))
  • 8 arbatiniai šaukšteliai želatinos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 0.5 vieneto vanilinio cukraus (pakelis)
  • 1 valgomasis šaukštas baltojo šokolado (drožlės)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasiruoškite biskvitą.
    Nuo 3 kiaušinių baltymų atskirtus kiaušinių trynius iki purumo išplakite su 100 g cukraus.
    Į šią masę dėkite citrinos žievelę su vaniliniu cukrumi.
    Iki standžių putų išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
    Į miltus įmaišykite kepimo miltelius ir įsijokite į kiaušinių masę.
    Lengvai viską išmaišykite ir supilkite į aliejumi išteptą torto formą.
    Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 min.
    Išėmę atvėsinkite.
    Įdarui vandenyje išbrinkykite želatiną.
    Sumaišykite jogurtą, 150 g cukraus bei citrinos sultis, o grietinėlę standžiai išplakite.
    Nusunkite želatiną ir kartu su aviečių sirupu truputį pakaitinkite, kol ji ištirps.
    Tada neskubant įmaišykite į aviečių sirupą jogurtą ir sudėkite plaktą grietinėlę.
    Atvėsusį biskvitą dėkite į torto formą, supilkite įdaro masę ir keletui valandų palikite šaldytuve.
    Papuošimui uogas nuplaukite, nusausinkite ir papuoškite jomis tortą. Vieną pusę avietėmis, kitą - gervuogėmis.
    Pabarstykite tortą cukraus pudra.
    Avietes užberkite riešutų drožlėmis, o gervuoges - šokoladu bei melisos lapeliais.
    Skanaus.

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų