Minkštą sviestą ištrinti su cukrum, dėti po vieną kiaušinį ir maišyti šaukštu arba plakti su mikseriu. Miltus sumaišyti su krakmolu, kepimo milteliais, vanilinu, persijoti ir supilus į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę, išsukti gerai, kad neliktų gumulėlių (gerai gaunasi ir greitai plakant mikseriu). Obuoliai turi būti supjaustyti skiltelėm (alyvinių lupti nereikia). Tešlą supilti į gilesnę skardelę (pvz. 34x25 cm.), obuolius dėti į tešlą eilutemis ir truputį įspausti, po to ant obuolių užbarstyti cinamono ir cukraus. Dėti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 35 - 40 min. Jeigu norite, galima užpilti kondensuotu pienu arba su medumi sumaišytu kondensuotu pienu. Tai galima padaryti maždaug po 30 minučių kepimo truputėlį pašildytu kondensuotu pienu ar pienu su medum, tuomet pakelti kepimo skardą į aukštesnę orkaitės lentynėlę, sumažinti karštį iki 160 -150 laipsnių temperatūros ir pakepti dar apie 10 - 15 min. Galima ir nieko nepilti ant viršaus, o tik apiparstyti iškepusį ataušusi pyragą cukraus pudra. Gaunasi labai skanus pyragas, pabandykite - nesigailėsite. Skanaus!
Autorius: Joana
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono (užbarstymui)
250 gramų cukraus
100 gramų krakmolo
800 gramų obuolių (pjaustyti)
šiek tiek vanilės
5 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
3 valgomieji šaukštai kondensuoto pieno
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Minkštą sviestą ištrinti su cukrum, dėti po vieną kiaušinį ir maišyti šaukštu arba plakti su mikseriu. Miltus sumaišyti su krakmolu, kepimo milteliais, vanilinu, persijoti ir supilus į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę, išsukti gerai, kad neliktų gumulėlių (gerai gaunasi ir greitai plakant mikseriu). Obuoliai turi būti supjaustyti skiltelėm (alyvinių lupti nereikia). Tešlą supilti į gilesnę skardelę (pvz. 34x25 cm.), obuolius dėti į tešlą eilutemis ir truputį įspausti, po to ant obuolių užbarstyti cinamono ir cukraus. Dėti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 35 - 40 min. Jeigu norite, galima užpilti kondensuotu pienu arba su medumi sumaišytu kondensuotu pienu. Tai galima padaryti maždaug po 30 minučių kepimo truputėlį pašildytu kondensuotu pienu ar pienu su medum, tuomet pakelti kepimo skardą į aukštesnę orkaitės lentynėlę, sumažinti karštį iki 160 -150 laipsnių temperatūros ir pakepti dar apie 10 - 15 min. Galima ir nieko nepilti ant viršaus, o tik apiparstyti iškepusį ataušusi pyragą cukraus pudra. Gaunasi labai skanus pyragas, pabandykite - nesigailėsite. Skanaus!