Jautienos nugarinę išilgai įpjauti, kad gautųsi kaip knyga, ir įtrinti prieskoniais. Vyniotinio įdarui sumaišyti kiaušinius, pieną bei druską ir iš gauto mišinio pakepti keptuvėje omletą. Iškeptą omletą sudėti ant mėsos, tuomet sudėti supjaustytas paprikas, sūrio gabaliukus ir suvyniojus galus susmeigti mediniais pagaliukais, kad kepant neištekėtų įdaras. Ištirpinti keptuvėje sviestą ir apkepti jame vyniotinį. Tuomet sudėti į skardą ir kepti apie 30-40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Patiekti atvėsinta ir supjaustytą griežinėliais. Skanaus.
Autorius: Aida
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas paprikų (raudona)
1 vienetas paprikų (žalia)
1.5 kilogramo jautienos (nugarinė)
3 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai pieno
80 gramų pieno
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
šiek tiek prieskonių (jautienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautienos nugarinę išilgai įpjauti, kad gautųsi kaip knyga, ir įtrinti prieskoniais. Vyniotinio įdarui sumaišyti kiaušinius, pieną bei druską ir iš gauto mišinio pakepti keptuvėje omletą. Iškeptą omletą sudėti ant mėsos, tuomet sudėti supjaustytas paprikas, sūrio gabaliukus ir suvyniojus galus susmeigti mediniais pagaliukais, kad kepant neištekėtų įdaras. Ištirpinti keptuvėje sviestą ir apkepti jame vyniotinį. Tuomet sudėti į skardą ir kepti apie 30-40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Patiekti atvėsinta ir supjaustytą griežinėliais. Skanaus.