INGREDIENTAI:
- 1 vienetas gvazdikėlių
- 4 vienetai juodųjų pipirų
- 0.5 vieneto laurų lapų (lapelis)
- 1 vienetas svogūnų
- 500 gramų jautienos (krūtininė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Krienų ir obuolių padažui dar reiks: obuolys, tarkuotų krienų, truputį acto ir aliejaus, druskos, žiupsnelis cukraus, 1—2 šaukšteliai sultinio arba grietinėlės.
Bordiolez padažui: 60 g sviesto, 50 g miltų, 400ml mėsos sultinio, nedidelė galvutė svogūno, druskos, pipirų, truputį čiobrelių, šaukštelis smulkiai supjaustytų petražolių lapelių, 250ml raudonojo vyno, šaukštas pomidorų padažo, keletas lašų citrinos sulčių, šaukštas smulkiai supjaustytų jautienos kaulų smegenų.
Mėsa sudedama į verdantį vandenį ir pastatoma ant ugnies virti. Baigiant virti sudedami prieskoniai, gvazdikėlis ir svogūnas. Pasūdoma.
Nuluptas ir sutarkuotas obuolys sumaišomas su tokiu pat kiekiu tarkuotų krienų, įpilama acto, aliejaus, druskos, cukraus, sultinio ir grietinėlės. Viskas gerai sumaišoma.
Bordiolez padažui pagaminti ištirpintame svieste pakepinami smulkiai supjaustyti svogūnai. Įpilama miltų, pakepinama kartu su svogūnu, praskiedžiama sultiniu ir 10 min. pavirinama. Po to į padažą suberiami čiobreliai, petražolės, supilamas raudonasis vynas, citrinos sultys, sukrečiama pomidorų padažas, pasūdoma ir papipirinama. Viskas dar 5 min. pavirinama. Pagaliau sudedamos smulkiai supjaustytos smegenys. Padažas truputį palaikomas, kad atsistovėtų. Kaip priedas prie jo paduodama biri ryžių košė arba bulvės.
REKLAMA