Sumaišykite sojos padažą, medų, sezamų aliejų, susmulkintą česnaką ir imbierą. Gautu mišiniu įtrinkite jautienos filė ir palikite 4 val. šaldytuve, kad pasimarinuotų. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Išsimarinavusią jautieną nusausinkite ir apkepinkite didelėje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi. Apkeptą jautieną dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20-25 min. Tuomet aptepkite jautieną saldaus čili padažo, kalendros, petražolių bei žalumynų mase ir kepkite dar apie 15-20 min. Patiekite supjaustę griežinėliais. Skanaus.
Autorius: Rosita
INGREDIENTAI:
2 česnakų
1 arbatinis šaukštelis imbierų (tarkuotas)
1 stiklinė kalendrų (smulkinta)
1 valgomasis šaukštas medaus
0.5 stiklinės petražolių (smulkintos)
2 kilogramai jautienos
1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1/4 stiklinės sojos padažo
šiek tiek žalumynų
1 valgomasis šaukštas sazemų aliejaus
1/3 stiklinės padažo (čili, saldus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite sojos padažą, medų, sezamų aliejų, susmulkintą česnaką ir imbierą. Gautu mišiniu įtrinkite jautienos filė ir palikite 4 val. šaldytuve, kad pasimarinuotų. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Išsimarinavusią jautieną nusausinkite ir apkepinkite didelėje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi. Apkeptą jautieną dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20-25 min. Tuomet aptepkite jautieną saldaus čili padažo, kalendros, petražolių bei žalumynų mase ir kepkite dar apie 15-20 min. Patiekite supjaustę griežinėliais. Skanaus.