INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 2 vienetai morkų
- šiek tiek petražolių
- 1 vienetas porų
- 500 gramų kiaulės faršo
- 9 vienetai lazanijos lakštų (lakštai)
- 1 stiklinė konservuotų žirnelių
- 100 gramų pieno
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
- 6 valgomieji šaukštai grietinės
- šiek tiek prieskonių (mėsos)
- 1 vienetas kaliaropių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Makaronų lakštus išvirkite pasūdytame vandenyje po 3 lakštus puode, kad nesuliptų. Mėsą pakepkite su trupučiu aliejaus, druska, pipirais bei kitais prieskoniais.
Morkas ir kaliaropes sutarkuokite žiedeliais ir viską pakepkite su aliejumi. Tuomet apkeptas daržoves sudėkite į puodą, užpilkite truputį vandens, suberkite žirnelius, druskos, pipirų ir troškinkite. Baigdami troškinti įdėkite petražolių.
Kepimo indą ištepkite aliejumi ir dėkite 3 makaronų lakštus (vieną šalia kito). Ant jų sudėkite mėsos įdarą ir patepkite jį 3 šaukštais grietinės. Tada dėkite kitus 3 makaronų lakštus, o ant jų - daržovių įdarą, kurį irgi aptepkite 3 šaukštais grietinės. Vėl dėkite 3 makaronų lakštus, užberkite sutarkuotą fermentinį sūrį ir kepkite orkaitėje apie 1 val. Valgykite karštą.
REKLAMA