125 gramai kvietinių miltų (pilno grūdo, + 3 a. š.)
100 mililitrų pieno
50 mililitrų vandens
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
12 arbatinių šaukštelių sviesto (+ truputį kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska. Supilti pieną bei vandenį ir išminkyti vientisą tešlą. Palikti tešlą 15 min. Tuomet padalinti tešlą į 6 kamuoliukus ir kiekvieną jų iškočioti. Kiekvieną blyną patepti 2 šaukšteliais sviesto ir pabarstyti 0,5 šaukštelio pilno grūdo kvietinių miltų. Taip apteptus tešlos blynus suvynioti, susukti į spiralę i vėl iškočioti blynus. Keptuvėje ištirpinti šiek tiek sviesto ir apkepti blynus (apie 2 min. iš kiekvienos pusės). Ši duona puikiai tiks gaminti įvairiems užkandžiams arba puikiai tiks ir prie sriubų.
Autorius: Larisa
INGREDIENTAI:
125 gramai kvietinių miltų
125 gramai kvietinių miltų (pilno grūdo, + 3 a. š.)
100 mililitrų pieno
50 mililitrų vandens
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
12 arbatinių šaukštelių sviesto (+ truputį kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska. Supilti pieną bei vandenį ir išminkyti vientisą tešlą. Palikti tešlą 15 min. Tuomet padalinti tešlą į 6 kamuoliukus ir kiekvieną jų iškočioti. Kiekvieną blyną patepti 2 šaukšteliais sviesto ir pabarstyti 0,5 šaukštelio pilno grūdo kvietinių miltų. Taip apteptus tešlos blynus suvynioti, susukti į spiralę i vėl iškočioti blynus. Keptuvėje ištirpinti šiek tiek sviesto ir apkepti blynus (apie 2 min. iš kiekvienos pusės). Ši duona puikiai tiks gaminti įvairiems užkandžiams arba puikiai tiks ir prie sriubų.