Česnakus ir imbierą smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti. Į šią masę išspausti pusės citrinos sulčių ir įtarkuoti jos žievelę, supilti medų, aliejų, sudėti druską. Gerai išmaišyti, kad ištirptų druska. Mėsą įdėti į didelį indą, aplieti imbieriniu marinatu ir gerai įtrinti. Palikti mėsą šaldytuve nakčiai arba 12 val. Laikas nuo laiko apversti mėsą, kad marinuotusi abi pusės. Kumpį įvynioti į folgą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val. Prieš baigiant kepti, nuimti nuo viršaus folgą ir pakepti, įjungus grilio režimą, kol susidarys plutelė.
Autorius: Raimonda
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų
5 česnakų
40 gramų imbierų
45 mililitrai medaus
2.5 kiaulienos kumpio
2 valgomieji šaukštai druskos
50 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Česnakus ir imbierą smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti. Į šią masę išspausti pusės citrinos sulčių ir įtarkuoti jos žievelę, supilti medų, aliejų, sudėti druską. Gerai išmaišyti, kad ištirptų druska. Mėsą įdėti į didelį indą, aplieti imbieriniu marinatu ir gerai įtrinti. Palikti mėsą šaldytuve nakčiai arba 12 val. Laikas nuo laiko apversti mėsą, kad marinuotusi abi pusės. Kumpį įvynioti į folgą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val. Prieš baigiant kepti, nuimti nuo viršaus folgą ir pakepti, įjungus grilio režimą, kol susidarys plutelė.