šiek tiek aliejaus (ar kiti riebalai formai patepti)
1 vienetas sviesto (pakelis)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
1 sauja papajų (džiovintos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą atšildykite kambario temperatūroje ir kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išsukite iki baltumo. Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymų ir gerai išplakę įmaišykite trynius į sviesto ir cukraus masę. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį supilkite į tešlą. Tada sumeskite papajų gabalėlius, tarkuotą imbierą (burokine tarka) ir viską gerai išmaišykite. Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai po truputį įmaišykite į tešlą. Karščiui atsparią kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais, sukrėskite tešlą ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Kepinį apibarstyti (apsijoti) cukraus pudra :) Skanaus !
Autorius: Jovita
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
šiek tiek imbierų (šaknis, nedidelis gabalėlis)
5 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
šiek tiek džiūvesėlių (formai pabarstyti)
šiek tiek aliejaus (ar kiti riebalai formai patepti)
1 vienetas sviesto (pakelis)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
1 sauja papajų (džiovintos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą atšildykite kambario temperatūroje ir kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išsukite iki baltumo. Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymų ir gerai išplakę įmaišykite trynius į sviesto ir cukraus masę. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį supilkite į tešlą. Tada sumeskite papajų gabalėlius, tarkuotą imbierą (burokine tarka) ir viską gerai išmaišykite. Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai po truputį įmaišykite į tešlą. Karščiui atsparią kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais, sukrėskite tešlą ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Kepinį apibarstyti (apsijoti) cukraus pudra :) Skanaus !