Kokios Kalėdos ne imbierinių sausainiukų? Glajų galima naudoti spalvotą, bet ir baltas puikiai tiks. O prie sausainiukų puikiai tiks gardi kalėdinė arbata. Tad linksmų švenčių!
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 240 gramų kvietinių miltų
- 120 mililitrų medaus (skystas)
- 100 gramų sviesto (minkštas)
- 100 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinių trynių
- 1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
- 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas)
- 0.5 arbatinio šaukštelio malto muskato
- 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskatą, gvazdikėlius ir imbierą.
- Minkštą sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Į masę supilti medų ir įmušti kiaušinio trynį. Suberti sausą produktų mišinį ir išmaišyti elastingą tešlą.
- Suformuoti rutulį, įvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti 1 val.
- Iškočioti 0,5 cm storio lakštą. Išspausti žmogeliukų formeles.
- Sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti 10 min įkaitintoje orkaitėje iki 180 C. Papuošti glajumi.
REKLAMA