Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies ištirpinti nuolat maišant. Kai atvėsta ištirpinta masė, į ją įmušti kiaušinį ir sudėti prieskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, imbierą) ir gerai viską išmaišyti. Galiausiai, sudėti miltus ir išminkyti imbierinę tešlą. Kai tešla paruošta, ją reikia valandai įdėti į šaldytuvą, kad pailsėtų :) Tešlą ištraukus iš šaldytuvo dar paminkyti ir kočioti, o su sausainiu formelėmis daryti sausainius. Orkaitėje kepti apie 10 min. 180 laipsnių.
Skanaus bei šiltų švenčių :)
Autorius: Aušra
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
200 gramų cukraus (rudasis)
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių
2 arbatiniai šaukšteliai imbierų
1 arbatinis šaukštelis kardamono
200 gramų medaus
1 vienetas kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
140 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies ištirpinti nuolat maišant. Kai atvėsta ištirpinta masė, į ją įmušti kiaušinį ir sudėti prieskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, imbierą) ir gerai viską išmaišyti. Galiausiai, sudėti miltus ir išminkyti imbierinę tešlą. Kai tešla paruošta, ją reikia valandai įdėti į šaldytuvą, kad pailsėtų :) Tešlą ištraukus iš šaldytuvo dar paminkyti ir kočioti, o su sausainiu formelėmis daryti sausainius. Orkaitėje kepti apie 10 min. 180 laipsnių.