0.5 stiklinės baravykų (ar kiti grybai, troškinti)
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus
4 vienetai burokėlių (virti)
šiek tiek kvapiųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Burokėlių vidus išskobiamas ir paliekama tik plona sienelė. Sienelės kraštai dantytai išpjaustomi. Taip paruošti burokėliai 2 val. palaikomi marinate. Išskobta burokėlių dalis, svogūnas bei grybai supjaustomi, pakepinami su aliejumi, pašlakstomi citrinos sultimis, apibarstomi riešutais, pipirais, druska ir viskas sumaišoma. Tada į iš marinato išimtus burokėlius pridedama paruošto įdaro, užpilama majonezo, įsmaigstoma petražolių lapelių. Viskas sudedama į plokščią lėkštę arba ant salotų lapų. Skanaus.
Autorius: Asta
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų (išspausta)
0.5 stiklinės lazdyno reišutų
šiek tiek petražolių
1 vienetas svogūnų
0.5 stiklinės acto
2 valgomieji šaukštai majonezo
0.5 stiklinės baravykų (ar kiti grybai, troškinti)
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus
4 vienetai burokėlių (virti)
šiek tiek kvapiųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Burokėlių vidus išskobiamas ir paliekama tik plona sienelė. Sienelės kraštai dantytai išpjaustomi. Taip paruošti burokėliai 2 val. palaikomi marinate. Išskobta burokėlių dalis, svogūnas bei grybai supjaustomi, pakepinami su aliejumi, pašlakstomi citrinos sultimis, apibarstomi riešutais, pipirais, druska ir viskas sumaišoma. Tada į iš marinato išimtus burokėlius pridedama paruošto įdaro, užpilama majonezo, įsmaigstoma petražolių lapelių. Viskas sudedama į plokščią lėkštę arba ant salotų lapų. Skanaus.