INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 0.5 stiklinės grietinės
- šiek tiek mesos (virta)
- 10 vienetų bobaausių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Labai gerai nuplautos bobausių kepurėlės iš apačios išskobiamos, į tuštumas pridedama įdaro. Grybai sudedami į puodą viena eile, užpilami ištirpintu sviestu bei grietine ir troškinami.
Įdarui imamas iš kepurėlių išskobtas minkštimas, pridedama smulkiai sukapotos mėsos, pipirų, sviesto, kiaušinio, batono, druskos, pakepinto svogūno. Viskas gerai išmaišoma, ir ta mase įdaromi grybai.
Įdaryti bobausiai patiekiami su pomidorais, agurkais ir virtomis bulvėmis. Juos galima paduoti ir prie troškintos mėsos, kaip priedą.
REKLAMA