PARUOŠIMO BŪDAS:
- Galima taip pat įdaryti ir paprikas ar pomidorus, bet baklažanai man pačiai labiausiai patinka. Jie būna labiausiai sultingi ir tiesiog tirpsta burnoje.
Faršą pakepinam nedideliam kiekyje aliejaus kartu su svogūnais, česnakais ir mažais kubeliais supjaustytomis daržovėmis. Faršo ir daržovių santykis turi būti kažkur 2 su 1 (2 trečdaliai faršo, 1 trečdalis daržovių). Paliekame truputį atvėsti.
Per tą laiką perpjauname baklažanus pusiau ir išskobiame vidų padarant laivelio forma. Jei puselės virsta - reikia nulyginti peiliu apatinę "laivelių" dalį, kad stovėtų gražiai. Vidus kuo gražiausiai skobiasi su dideliu valgomuoju šaukštu.
Truputį atvėsusį faršą (bet ne atšalusį) sumaišome su tarkuotu sūriu ir majonezu (kas kiek mėgsta). Mišinį krauname į "laivelius". Viršų storai užklojame tarkuotu sūriu ir šauname orkaitėn. Temperatūra vidutinė ~180 laipsnių (priklauso nuo orkaitės). Sūriui išsilydžius didiname ugnį (jei orkaitė elektrinė galima įjungti skrudinimo programą) ir laukiame, kol jis apskrus. Ištraukus baklažanus iš orkaitės valgome kartu su šalta lietuviška grietine. Galima valgyti ir šaltus arba šildytus, taip pat be galo skanu, bet šviežiai keptas lieka šviežiai keptu!!! Svarbu neperkepti baklažano - jis lieka labai sultingas ir nuostabiai kontrastuoja su faršu. PAVOJUS - yra didelė tikimybė suvalgyti daugiau nei iš pradžių tikėjaisi!!! :) Labai skanu ir sveika (atmetus majonezą ir didelį kiekį sūrio :) )
Skanaus!!!