Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami riebaluose. Batonas išmirkomas vandenyje arba piene. Į sumaltą mėsą dedamas išspaustas batonas, pakepinti svogūnai, įmušami kiaušiniai, įberiama pipirų, druskos ir viskas gerai išmaišoma. Iš šios masės daromas pailgas kepsnys, o į jo vidų sudedami kietai virti kiaušiniai. Kepsnys apvoliojamas džiūvėsėliais, dedamas į keptuvą su įkaitintais riebalais ir kepamas karštoje, 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 60 min. Tiekiamas supjaustytas pusdubenyje. Prie jo tinka karšti troškinti burokėliai, virtos bulvės ir įvairios salotos. Skanaus.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai svogūnų
500 gramų kiaulienos
70 gramų kiaulės lašinių
800 gramų jautienos
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai kiaušinių (virti)
3 vienetai batono (riekės)
2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami riebaluose. Batonas išmirkomas vandenyje arba piene. Į sumaltą mėsą dedamas išspaustas batonas, pakepinti svogūnai, įmušami kiaušiniai, įberiama pipirų, druskos ir viskas gerai išmaišoma. Iš šios masės daromas pailgas kepsnys, o į jo vidų sudedami kietai virti kiaušiniai. Kepsnys apvoliojamas džiūvėsėliais, dedamas į keptuvą su įkaitintais riebalais ir kepamas karštoje, 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 60 min. Tiekiamas supjaustytas pusdubenyje. Prie jo tinka karšti troškinti burokėliai, virtos bulvės ir įvairios salotos. Skanaus.