INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 800 gramų kopūstų
- 1 valgomasis šaukštas krienų (tarkuoti)
- 12 vienetų slyvų (džiovintos)
- 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 2 vienetai kiaušinių (virti)
- 60 gramų dešros
- 100 gramų pieno
- šiek tiek druskos
- 40 gramų grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kopūsto gūžė supjaustoma į 4 dalis, dedama į pasūdytą, pasaldintą verdantį vandenį ir išverdama. Grybai išverdami, sumalami kartu su kietai virtais kiaušiniais ir kumpiu, pagardinama prieskoniais. Tos masės dedama tarp kopūsto lapų, suspaudžiama ir sudedama į riebalais išteptą indą. Išmirkytos slyvos išverdamos, ištrinamos pro sietelį, sudedami kiaušinių tryniai, tarkuoti krienai, pagardinama ir užpilama ant kopūstų. Viskas apkepama orkaitėje.
REKLAMA