Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Grybus susmulkinti ir pakepinti sausoje keptuvėje kol išgaruos išsiskyrusios sultys. Joms išgaravus, įdėti šiek tiek sviesto ir dar porą minučių pakepti. Į keptuvę su grybais sudėti kepintus svogūnus su morkomis ir užpilti litru išvirto sultinio. Suberti ryžius. Neuždengus dangčiu troškinti tol, kol išgaruos sultinys, tuomet uždengti ir dar patroškinti ant silpnos ugnies, kad ryžiai pilnai suminkštėtų (ilgiausiai 0,5 val.). Patiekalą tiekti karštą arba atvėsusį.
Pastaba: Labiausiai tinka jautienos ar vištienos sultinys. Gali būti vienas, arba pusantro kubelio, priklausomai nuo Jūsų skonio.
Tinka paskaninti citrinpipiriais.
Autorius: Lijana, Giedrė
INGREDIENTAI:
1 vienetas morkų
200 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų
60 gramų sviesto
1 litras sultinio
1.5 litro grybų (švieži,išvalyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Grybus susmulkinti ir pakepinti sausoje keptuvėje kol išgaruos išsiskyrusios sultys. Joms išgaravus, įdėti šiek tiek sviesto ir dar porą minučių pakepti. Į keptuvę su grybais sudėti kepintus svogūnus su morkomis ir užpilti litru išvirto sultinio. Suberti ryžius. Neuždengus dangčiu troškinti tol, kol išgaruos sultinys, tuomet uždengti ir dar patroškinti ant silpnos ugnies, kad ryžiai pilnai suminkštėtų (ilgiausiai 0,5 val.). Patiekalą tiekti karštą arba atvėsusį.
Pastaba: Labiausiai tinka jautienos ar vištienos sultinys. Gali būti vienas, arba pusantro kubelio, priklausomai nuo Jūsų skonio.