INGREDIENTAI:
- šiek tiek druskos
- šiek tiek grybų (įvairūs)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Grybai supjaustomi į smulkius gabalėlius, sudedami į puodą ir kaitinami ant labai silpnos ugnies visai be vandens. Išsiskiria grybų sultys, kurios kaitinant neišgaruoja. Grybus sultyse verdama apie 1-2 valandas, kol jie prarandą kvapą, ir skonį. Tada grybai išgriebiami, o sultys dar pakaitinamos.
Galima į jas pridėti druskos (1-2 šaukštai litrui) ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol sultys sutirštėja lyg sirupas. Po to jos išpilstomos į švarius stiklainius jie 30-40 minučių pakaitinami verdančiame vandenyje ir hermetiškai uždaromi metaliniais danteliais.
Vartojamos padažams, sriuboms virti, kitiems patiekalams paskaninti.
REKLAMA