INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek petražolių
- 2 vienetai svogūnų
- 60 gramų taukų (riebalų)
- 2 vienetai kiaušinių
- 50 gramų kvietinių miltų
- 0.5 stiklinės džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- 30 gramų sviesto
- 50 gramų grybų
- 2 vienetai bandelių (mažos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kartu sumalama išvirti grybai, išmirkytos ir išspaustos bandelės, pakepinti svogūnai. Viskas pasūdoma, įmušamas kiaušinis, įberiama pipirų, supjaustytu petražolių lapelių ir gerai išmaišoma. Padalijus į 8—10 dalių, padaromi ovalūs plokšti maltinukai. Jie pavoliojami miltuose, pavilgomi išplaktame kiaušinyje, dar pavoliojami džiūvesėliuose ir iškepami taukuose ar aliejuje.
Patiekiama su bulvių koše ir su raugintais kopūstais.
REKLAMA