Įdarui reiks: 8-9 ploni kumpio arba dešros griežinėliai, 1/2 stiklinės troškintų grybų, 1 pomidoras arba 1 šaukštas pomidorų tyrės, 1-2 šaukštai aštraus padažo, petražolių arba peletrūno lapelių, truputis tarkuotos petražolės arba saliero.
Faršą sumaišyti su tarkuotu arba kapotu svogūnu, kiaušiniu, skystyje išmirkytu pyragu, gerai išminkyti, pagardinti. Masę suskirstyti gabalėliais (8-10), juos išploti ant lentos, apibarstytos miltais, ir ant kiekvieno uždėti po kumpio arba dešros griežinėlį ir šiek tiek grybų, sumaišytu su kapotu pomidoru ir prieskoniais. Padaryti plokščius apvalius arba pailgus kotletus, apvolioti džiuvesėliuose ir kepti juos riebaluose.
Autorius: justelez
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulės faršo
3 valgomieji šaukštai taukų (riebalų)
1 vienetas kiaušinių
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 vienetai batono (riekelės)
šiek tiek džiūvesėlių
šiek tiek druskos
3/4 stiklinės sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui reiks: 8-9 ploni kumpio arba dešros griežinėliai, 1/2 stiklinės troškintų grybų, 1 pomidoras arba 1 šaukštas pomidorų tyrės, 1-2 šaukštai aštraus padažo, petražolių arba peletrūno lapelių, truputis tarkuotos petražolės arba saliero.
Faršą sumaišyti su tarkuotu arba kapotu svogūnu, kiaušiniu, skystyje išmirkytu pyragu, gerai išminkyti, pagardinti. Masę suskirstyti gabalėliais (8-10), juos išploti ant lentos, apibarstytos miltais, ir ant kiekvieno uždėti po kumpio arba dešros griežinėlį ir šiek tiek grybų, sumaišytu su kapotu pomidoru ir prieskoniais. Padaryti plokščius apvalius arba pailgus kotletus, apvolioti džiuvesėliuose ir kepti juos riebaluose.